TOLATTYÚ S 15 111 616/516

MŰSZAKI LEÍRÁS
Szabályozó szerelvény a médium folyamatos szabályozására.

ANYAGA
A test, fedő és az ék 2425 /GG-25/szürkeöntvényből készül. Az orsó rozsdamentes acélból. A nyereg sárgarézből vagy rozsdamentes acélból. A testbe és az ékbe, bele vannak sajtolva sárgaréz vagy rozsdamentes acél szigetelő karikák. Az orsó tömítéssel van szigetelve.

FELHASZNÁLÁS
Az alap kiszerelésben víz, gőz és külön kérésre más nem agresszív folyadékok, gőz és gázok elzáró orgánuma, 120 °C-ig 1,6Mpa maximális üzemi nyomással és 150 °C-ig 1,3Mpa üzemi nyomással. Nem alkalmas szabályozásra.

TOLATTYÚ VÍZMŰVEK SZÁMÁRA S 24 118 616/610

MŰSZAKI LEÍRÁS
A tolattyú orsója szilárdan van összekapcsolva egy négyszöggel a kézi kerékhez. A tolattyú kamrájában egy anyacsavar van (az ékhez képest nem mozog), amely az orsó forgatása közben viszi az éket. A tolattyú testében lévő adagolók, meghatározzák az ék lineáris mozgását. Az orsó egy karikával van ellátva, amely meghatározza a helyzetét a fedő és testhez képest. Az orsó a tolattyú fedelében „O“ karikával van tömítve. Ennél a tolattyúnál nem tudjuk ránézésre megállapítani, hogy nyitott vagy zárt helyzetben van e.

ANYAGA
A test, ék és a fedő szürkeöntvényből készül, az orsó rozsdamentes acélból. A nyereg felületeinek (test, ék) tömítése öntvény.

FELHASZNÁLÁS
Ivóvízhez és ipari vízhez. A tolattyú nem alkalmas szabályozásra.

KENGYELES TOLATTYÚ S 30 111 516/016

MŰSZAKI LEÍRÁS
A tolattyú kengyele szilárdan van összekapcsolva egy négyszöggel a kézi kerékhez. Az orsó vezetéséhez szolgál az orsóanya, amely együtt forog a kézi kerékkel és ezáltal kihúzza és betolja az orsót, amely nem forog. Az orsó hordozza a szilárd éket, a kengyelen tömítéssel van szigetelve. A tolattyú testében lévő adagolók, meghatározzák az ék lineáris mozgását. Amennyiben a tolattyút szervomotor vezérli, úgy ajánljuk az úgynevezett pontos ék vezetést (a vezető adagolók megmunkáltak). A kézi kerék felé kitolt orsó jelzi a „nyitva“ pozíciót.

ANYAGA
S30 111-516 – Test, ék és a kengyel fedő, mindig szénacélból készül, az orsó rozsdamentes acél. A nyereg tömítő felületei (test/ék) rozsdamentes elektródával vannak hegesztve. S30 111-016 – Test, ék és a kengyel fedő, és az orsó rozsdamentes acél. A nyereg tömítő felületei az alapanyagból készülnek.

FELHASZNÁLÁS
Az S30 111-516 változat vízre és vízgőzre készül, külön kérésre más nem agresszív anyagok számára is. Az S30 111-016 változat kémiailag agresszív savak és lúgok számára (felhasználásuk a közeg fajtája, hőmérséklete és koncentrációja korlátozza). 1 Mpa-nál magasabb nyomás esetén a DN200 és DN250 méretű tolattyú megkerülő ággal szerelt. A tolattyú nem alkalmas szabályozásra.

KENGYELES TOLATTYÚ S 35 111 516/016

MŰSZAKI LEÍRÁS
A tolattyú kengyele szilárdan van összekapcsolva a tolattyú kamrájának fedelével. Az orsóanyag vezetésére szolgál, amely együtt forog a kézi kerékkel és ezáltal kihúzza és betolja az orsót, amely nem forog. Az orsó hordozza a szilárd éket, a kengyelen tömítéssel van szigetelve. A tolattyú testében lévő adagolók, meghatározzák az ék lineáris mozgását. A kézi kerék felé kitolt orsó jelzi a „nyitva“ pozíciót.

ANYAGA
S35 111-516 – Test, ék és a kengyel fedő, mindig szénacélból készül, az orsó rozsdamentes acél. A nyereg tömítő felületei (test/ék) rozsdamentes elektródával vannak hegesztve. S35 111-016 – Test, ék és a kengyel fedő, és az orsó rozsdamentes acél. A nyereg tömítő felületei az alapanyagból készülnek.

FELHASZNÁLÁS
Az S35 111-516 változat vízre és vízgőzre készül, külön kérésre más nem agresszív anyagok számára is. Az S35 111-016 változat kémiailag agresszív savak és lúgok számára (felhasználásuk a közeg fajtája, hőmérséklete és koncentrációja korlátozza). 1 Mpa-nál magasabb nyomás esetén a DN200 és DN250 méretű tolattyú megkerülő ággal szerelt. A tolattyú nem alkalmas szabályozásra.

KENGYELES TOLATTYÚ S 38 111 525/540

MŰSZAKI LEÍRÁS
A tolattyú kengyele szilárdan van összekapcsolva a tolattyú kamrájának fedelével. Az orsóanyag vezetésére szolgál, amely együtt forog a kézi kerékkel és ez által kihúzza és betolja az orsót, amely nem forog. Az orsó hordozza a szilárd éket, a kengyelen tömítéssel van szigetelve. A tolattyú testében lévő adagolók, meghatározzák az ék lineáris mozgását. A kézi kerék felé kitolt orsó jelzi a „nyitva“ pozíciót.

ANYAGA
A test, ék és a kengyelfedő, szénacélból vagy ötvözött acélból készül, az orsó rozsdamentes acél. A nyereg tömítő felületei (test/ék) rozsdamentes vagy ötvözött acélból vannak felhegesztve.

FELHASZNÁLÁS
A tolattyú nem alkalmas szabályozásra.