VISSZACSAPÓ SZELEP L10 117-016

Műszaki leírás

A visszacsapó szelep feladata a közeg áramlását csak egy irányba engedni. Nem elzáró szerelvényről van szó. A szigetelő felületek az alapanyagból vannak készítve.

Anyaga
A test, szelep, fedő és a csatlakozók rozsdamentes kovácsolt acélból készül. A dugó és a tengely rozsdamentes acélból. A testben és a szelepben lévő szigetelő felületek az alapanyagból készülnek.

Felhasználás
Kémiailag agresszív anyagokra, savakra, lúgos anyagokra.

VISSZACSAPÓ SZELEP L 10 117-51

Műszaki leírás
A visszacsapó szelep feladata a közeg áramlását csak egy irányba engedni, és megakadályoz mindenféle visszarúgást. A visszacsapó szelep a megadott paraméterekhez érvényes előírásoknak és szabványoknak megfelelően használható.

Anyaga
A test, fedő és a tányér 42 2643.1 kovácsolt szénacélból készült. A csap és a szelep rozsdamentes acélból. A szigetelő részekre rozsdamentes acél van hegesztve.

Felhasználás
Nem agresszív anyagok, víz.

VISSZACSAPÓ SZELEP L 10 117-564

Műszaki leírás
A visszacsapó szelep feladata a közeg áramlását csak egy irányba engedni, és megakadályoz mindenféle visszarúgást a csövekben.

Anyaga
A 400°C-ig való használatra a test, fedő és a tányér 42 2643 acélöntvényből, a 400°C feletti 42 2744 acélöntvényből készül. A csap és a szelep rozsdamentes acélból.

Felhasználás
Víz, vízgőz, nem agresszív folyadékok.

VISSZACSAPÓ SZELEP L 10 117-616

Műszaki leírás
Visszacsapó szelep átáramlással

Anyaga
A test és a fedő szürkeöntvényből, a szelep tányérja temperöntvényből vagy sárgarézből készült. A tányér nyerge sárgarézből vagy gumiból készülnek. A test nyeregjei sárgarézből, a forgócsap rozsdamentes acélból. A szigetelés azbesztmentes anyagból készül és a csapágysapkák pedig sárgarézből.

Felhasználás
Vízre, gőzre, olajra vagy más nem agresszív közegre.